Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Nábor

Dvanáct nových hráčů si vyzkoušelo být hokejistou!

Na akci již několik týdnů upozorňovaly billboardy a letáky po městě, trenéři navštívili také děti v základních a mateřských školách v Poděbradech i okolí. V netradiční listopadový termín se pak děti v neděli ráno dostavily na zimní stadion.

Po úvodní registraci, kterou rodiče poprvé provedli na online formuláři byla dětem a rodičům představena výstroj a výzbroj hokejistů a zdůrazněna bezpečnost. Poté, co si děti výstroj prohlédly, se přesunuly společně s trenéry na led a vyzkoušely si své první krůčky. Trenéři si připravili pár zábavných cvičení a ukázku hokejového tréninku. Na konci se všichni společně vyfotili.

Po skončení programu na ledě se rodiče se sešli v konferenční místnosti zimního stadionu s vedením hokejového klubu a byla jim představena podrobně kampaň hokejového svazu, ve které šlo především o představení hokeje jako sportu, který je vhodný pro jejich děti. Byli informováni o ledním hokeji, jeho výhodách pro všestranný a celoroční sportovní rozvoj dětí. O výhodách týmového sportu, který děti učí soutěžení v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti vůči němu. Dále se seznámili s finančními a bezpečnostními faktory, které zdaleka nejsou tak problematické, jak se někdy o hokeji povídá. Byli seznámeni s možností bezplatného zapůjčení bruslí, helem, výzbroje pro nejmenší hokejisty.

Na závěr prezentace byl rodičům představen také Hockey Club Poděbrady, jeho struktura, historie, systém práce s mládeží a snaha o vybudování hokejového klubu, který za pomoci odborně vzdělaných trenérů, vychová v příštích letech řadu hokejových nadějí. Samozřejmě byli informováni o časech a termínech, ve kterých tyto nejmladší ročníky již v současné době na ledě i v tělocvičně trénují. Představeno bylo i zázemí stadionu, které bylo postaveno v posledních letech i právě budovaná venkovní hřiště u zimního stadionu, které bude hokejový klub využívat pro své tréninky nejen v letních měsících mimo hokejovou sezonu. Zdůrazněna byla i úzká spolupráce se Základní školou Václava Havla a její výhody, kdy trenéři docházejí na hodiny tělesné výchovy, děti absolvují jeden hokejový trénink v rámci vyučování i např. odpolední odvod dětí ze školy na trénink.

Děti během prezentace trávily pod vedeném trenérů čas v tělocvičně, kde hrály různé hry a byla jim ukázána příprava hokejistů mimo led. Také tento blok programu si náležitě všichni užili. Těšíme se, že se bude shledávat i nadále.

Tréninky náboru, kde se můžete přihlásit jsou každé pondělí 16:00 – 17:00, čtvrtek 16:00 – 17:00 a neděle 8:45 – 9:45.

Veškeré informace o HC Poděbrady naleznete na www.hcpdy.cz

Fotogalerie