Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0170: HC Poděbrady - Hokejový klub Čáslav, z.s.

ZS Poděbrady - 03.10.2020 17:00

Krajská liga mužů: VÝCHOD - 22. kolo

HC Poděbrady
6 : 3
VS
(2:0, 3:1, 1:2)
Počet diváků: 76
Hokejový klub Čáslav, z.s.
Statistiky utkání
- Střely (na branku) -
0 Vyloučení 0
0 Branky v přesilovce 1
1 Branky v oslabení 1

Poděbrady si své utkání čtvrtého kola předehrály o minulém víkendu, na tuto sobotu byla v lize zdecimované aktuální situací domluvena předehrávka 22. kola.

Domácí na Čáslav, která v letošní sezoně prozatím neztratila ani bod, nastoupili s velkou chutí. Vypracovali si několik příležitostí, ovšem i na druhé straně se musel ukázat Pavel Bílek, který hned zkraje utkání zlikvidoval téměř jistou branku. Úvodní snažení přerušilo až vyloučení. V jedenácté minutě se domácí Poděbrady dostaly do vedení – Patrik Toupal posunul na Marka Kubáta, který se kličkou uvolnil kolem obránce a z těžkého úhlu trefil přesně horní růžek branky (1:0). O minutu později navýšil skóre pro domácí svou první brankou junior Jiří Mrkus (2:0).

Od druhé třetiny začala série vyloučení. Poděbrady se museli téměř 12 minut bránit v oslabení, přesto opět navyšovaly náskok. Třetí branku přidal Adam Bartoň, když v oslabení ujel do přečíslení a střelou k tyči dal hostům důvod k vystřídání brankářů (3:0). V pokračující přesilové hře sice Čáslav se štěstím díky Tomášovi Pipkovi snížila (3:1), závěr třetiny ovšem zase patřil Poděbradům. Nejprve se do samostatného úniku po krásné nahrávce od Davida Pojkara dostal Lukáš Rindoš. Tomu se sice po kličce zcela odkryla branka hostů, jenže puk poslal pouze do tyče. S tím nepočítal ani Martin Svoboda v brance hostů, který přestal chytat a tak se jako první zorientoval Dominik Čapek a puk dorazil za brankovou čáru (4:1). Dvacet vteřin před koncem třetiny zvýšil již na 5:1 Lukáš Tuma.

Také ve třetí třetině přibývalo vyloučeních, naštěstí také už i na straně hostů. Deset minut před koncem se v oslabení po chybě v rozehrávce domácí obrany prosadili i hosté – Dominik Barbora snížil na 5:2. Čáslav chtěla utkání zdramatizovat a 8 minut před koncem Filip Navrátil snížil už na rozdíl dvou branek (5:3). Naštěstí Jiří Mrkus svou druhou brankou dal na domácí hokejky potřebný klid (6:3).

Utkání bylo ovlivněno velkým množstvím vyloučení, Poděbrady obdržely celkem 15 menších trestů. O výsledku tak rozhodla velká produktivita a výborný výkon brankáře Bílka. Pozitivním faktem také je, že se začínají čím dál více v sestavě prosazovat mladí hráči. Příští utkání by se mělo odehrát znovu na Poděbradském stadionu, v rámci 5. kola by měly dorazit Kralupy nad Vltavou. Utkání se však určitě bude vzhledem k vládním opatřením hrát bez diváků.

Branky: 10:49 Marek KUBÁT(Patrik TOUPAL), 11:40 Jiří MRKUS(Filip KEJDANA), 24:15 Adam BARTOŇ(Dominik ČAPEK) - v oslabení 4/5, 38:11 Dominik ČAPEK(Lukáš RINDOŠ, David POJKAR), 39:37 Lukáš TUMA(Dominik ČAPEK, Lukáš RINDOŠ), 52:08 Jiří MRKUS(Lukáš TUMA) - 25:26 Tomáš PIPEK(Michal BOROVANSKÝ) - v přesilové hře 5/3, 48:28 Dominik BARBORA - v oslabení 4/5, 51:11 Filip NAVRÁTIL

Sestava HC Poděbrady
Marek KAROCH, Josef NUTIL, Martin KORVAS, Adam BARTOŇ, Jiří VOŠTA, David POJKAR - Lukáš TUMA, Marek KUBÁT, Antonín JELÍNEK, Lukáš MILANIAK, Lukáš RINDOŠ, Filip KEJDANA, Patrik TOUPAL, Dominik ČAPEK, Karel DIVIŠ, Jiří MRKUS
Sestava Hokejový klub Čáslav, z.s.
Ladislav JANATA, Ondřej ŠLEJTR, Lukáš LANG, Jakub KŮRKA, Filip BÍLEK, Lukáš ŠPELDA, Kryštof KULHÁNEK, Ludvík SVOBODA, Michal BOROVANSKÝ - Jan SLADKÝ, Ondřej KRPATA, Jiří VLACH, Tomáš PIPEK, Lukáš MURAS, Radim KŘIŠŤAN, Martin JEŽEK, Martin PIPEK, Filip NAVRÁTIL, Michal KRAUČUK, Dominik BARBORA