Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0123: HC Poděbrady - HC Rytíři Vlašim

ZS Poděbrady - 11.01.2020 17:00

Krajská liga mužů: VÝCHOD - 16. kolo

HC Poděbrady
10 : 3
VS
(1:0, 5:0, 4:3)
Počet diváků: 102
HC Rytíři Vlašim
Statistiky utkání
45 Střely (na branku) 42
3 Vyloučení 4
3 Branky v přesilovce 1
0 Branky v oslabení 0

V prvním utkání roku 2020 přivítali v rámci 16. kola Krajské ligy mužů poděbradští hokejisté Rytíře z Vlašimi. Těm se vydařil závěr loňského roku, když nejprve porazili v prestižním derby Benešov, poté Žabonosy, Kutnou Horu, v prodloužení i Mělník a až po boji padli s Černošicemi. V tomto období tak získali pouze o bod méně než domácí.

Na začátku utkání byla na obou mužstvech znát delší herní přestávka. První minuty se odehrávaly spíše v obraném pásmu Poděbrad, nepřesná kombinace nepouštěla domácí do větších příležitostí. V 8. minutě navíc po chybném střídání dostali hosté šanci v podobě přesilové hry, tu však domácí ubránili. Ve 14. minutě se tak poprvé radovali domácí – Lukáš Tuma s Dominikem Čapkem připravili palebnou pozici pro Davida Pojkara a nejproduktivnější obránce soutěže se nemýlil (1:0). Šance dále měli i díky další přesilové hře Rytíři, Pavel Bílek ale Poděbrady spolehlivým výkonem několikrát podržel.

Také druhá část začala v podobném duchu. Žádný z týmů neměl výraznější převahu, Poděbrady se snažily vypracovat větší příležitosti, ale hrozili spíše hosté. Zlom nastal krátce po polovině utkání – v rozmezí dvou a půl minuty se postupně trefily Luboš Adam (0:2), z dorážky David Toupal (0:3), v přesilové hře Lukáš Tuma (0:4) a Lukáš Milanika (0:5)! Od té doby získaly domácí převahu na své hole. Tři minuty před koncem druhé třetiny se konečně prosadil i první útok, Martin Příhoda zvyšoval už na 6:0.

Pokud se v první polovině nějaký divák nudil, vše si musel vynahradit v té druhé. I ve třetí třetině totiž padaly dále v rychlém sledu branky. Poté, co na 7:0 zvyšoval Lukáš Rindoš, se poprvé prosadili i hosté, když po pravém křídle ujel Martin Slabý a zamířil přesně do horního rohu branky (7:1). Ve 49. minutě přišla chvíle, které potěšila domácí pokladníka – Poděbrady vstřelily svůj 100. gól sezony. K velké radosti všech se šťastným střelcem stal Martin Příhoda. Do konce utkání padly ještě další 4 branky – Lukáš Milaniak dvěma brankami zkompletoval hattrick, Vlašim korigovala díky vlastní brance Poděbrad a utkání uzavřel šťastnou brankou Adam Herwig.

Ač výsledek vypadá velmi jednoznačně, až do poloviny utkání jsme za vydatné pomoci Pavla Bílka drželi jen hubené vedení 1:0. Výhrou se Poděbrady dostaly minimálně do neděle do čela východní skupiny! Příští týden budou chtít Poděbrady navázat na druhou polovinu utkání v nedalekém Kolíně, kde je v neděli v netradičním čase vyzvou hráči Žabonos.

Branky: 13:49 David POJKAR (Dominik ČAPEK, Lukáš TUMA), 30:54 Luboš ADAM (David TOUPAL, Jiří PÁCAL), 32:04 David TOUPAL (Jiří PÁCAL), 32:46 Lukáš TUMA (Dominik ČAPEK, David POJKAR), 33:29 Lukáš MILANIAK (David POJKAR, Lukáš TUMA) - v přesilové hře 5/4, 37:10 Martin PŘÍHODA (Lukáš RINDOŠ) - v oslabení 4/5, 43:31 Lukáš RINDOŠ (Martin PŘÍHODA), 48:26 Martin PŘÍHODA (Lukáš RINDOŠ), 52:00 Lukáš MILANIAK (Michal DOBROŇ, Lukáš TUMA) - v přesilové hře 5/4, 54:13 Lukáš MILANIAK (Dominik ČAPEK, Lukáš TUMA) - v přesilové hře 5/4 - 45:20 Martin SLABÝ (David KUCHARČÍK) - v přesilové hře 5/4, 53:34 Martin ŘÍHA (Adam HERWIG) - v oslabení 4/5, 57:24 Adam HERWIG

Sestava HC Poděbrady
Pavel BÍLEK (Jiří ŠKUBAL) - Adam BARTOŇ, Michal DOBROŇ, Matěj ŽALUD, Luboš ADAM, Jiří VOŠTA, David POJKAR - David TOUPAL, Lukáš TUMA, Jiří PÁCAL, Lukáš MILANIAK, Lukáš RINDOŠ, Dominik ČAPEK, Patrik TOUPAL, Filip KEJDANA, Martin PŘÍHODA, Marek KUBÁT
Sestava HC Rytíři Vlašim
Michal HOLÁNEK (od 37:10 Vojtěch KALINA) - Martin MATĚJKA, Tomáš VONDRÁČEK, Vladislav PESSR, Martin ŘÍHA, Jan PESSR - Martin SLABÝ, Jan KOŠŤÁLEK, David KUCHARČÍK, Patrik SOUKUP, Jakub ŠINDELÁŘ, Jiří ONDRIGA, Jiří KRATOCHVÍL, Josef BURDA, Martin SVOBODA, Miroslav TRPIŠOVSKÝ, Adam HERWIG