Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0076: HC Poděbrady - HC Junior Mělník

ZS Poděbrady - 17.11.2018 17:00

Krajská liga mužů: VÝCHOD - 10. kolo

HC Poděbrady
2 : 5
VS
(1:1, 1:3, 0:1)
Počet diváků: 172
HC Junior Mělník
Statistiky utkání
- Střely (na branku) -
3 Vyloučení 6
1 Branky v přesilovce 0
0 Branky v oslabení 1

V rámci 10. kola očekával poděbradský zimní stadion pikantní souboj s Mělníkem. Tým, ve kterém v loňské sezoně kromě trenéra Boháčka působili i Martin Příhoda, Jan Vernek a Miloslav Cafourek, držel v západní skupině třetí místo.

Utkání začalo pro domácí parádně – už v 21. vteřině ujel po nahrávce Lukáše Tumy právě Martin Příhoda a kličkou nedal Janu Vokurkovi šanci (1:0). Hosté poté několikrát prověřili Pavla Bílka, ten byl ale pozorný. V šesté minutě už by ale překonán – paradoxně však z hole spoluhráče, který si srazil nahrávku hostů do vlastní sítě (1:1). Branka byla připsána nahrávajícímu Cicvárkovi. Krátce po sobě byli na přelomu sedmé a osmé minuty vyloučeni domácí Rindoš a hostující Kratochvíl, výraznější šance k vidění však nebyly. Ve třinácté minutě se Poděbradům naskytla možnost při přesilovce 4:3, nic z ní však nevytěžily. Mělník dostal přesilovou hru na konci třetiny, vedl si v ni ale stejně a do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté z Mělníka. Janele poslal nahrávku před branku, domácí obrana neuhlídala Marka Macka, který jen nastavil hokejku a usměrnil puk do branky (1:2). Zlom v utkání nastal zřejmě ve 24. minutě. Při signalizované výhodě (sekání Chvátala) nešťastně trefil Kulhánek do obličeje domácího hráče. Na trestnou tak putovali oba dva, Kulhánek navíc za krvavé zranění s trestem 2+2. Poděbrady uzamkly na téměř celé dvě minuty Mělník v pásmu, střel ale přišlo velmi málo a všechny pochytal brankář Vokurka. Hosté se dostali do čtyřech a přišel trest. V pokračující, již klasické, přesilovce ujela dvojice Janele – Chvátal a dostala tolik prostoru, že na několikátý pokus dostala puk do branky (1:3). Krátce po této brance byl vyloučen ještě Škarohlíd. Ani druhou přesilovku 5 na 3 domácí nevyužili, naštěstí Martin Příhoda však přeci jen snížil v pokračující přesilovce svou druhou brankou (2:3). Mělník ale vyrovnání nepřipustil. Bílek musel vytáhnout semafor proti střele Šípka a krátce po polovině utkání se Heran ocitl sám před brankou domácích, nedostal však přesnou nahrávku. O minutu později Bílek znovu zachránil Poděbrady, když zlikvidoval samostatný nájezd hostů. Tlak dále zesílil vyloučením Pojkara a později i Hrdiny. Hosté kombinovali v útočném pásmu, šanci si z toho nevytvořili. Přesto v utkání znovu odskočili o 2 branky – čtyři minuty před koncem druhé třetiny domácí obrana chybovala a navíc hostům umožnila několik dorážek. Puk odražený od břevna nakonec do branky poslal Janele (2:4). Na konci třetiny ještě Rindoš zavezl puk do pásma a přenechal Hrdinovi. Ten našel jen připravenou lapačku Vokurky.

Třetí třetina už mnoho vzrušení nepřinesla. Nejprve společně putovali na trestnou Pojkar (podrážení) s Cicvárkem, který obdržel již druhý trest za nafilmovaný pád. Změnu stavu nepřinesla ani dvojnásobná přesilovka, kterou tentokrát, i když jen krátkou, nevyužili hosté. Za zmínku stojí snad jen větší šance Mělníka v polovině třetiny, do které se dostal po další chybě domácího týmu. Před koncem ještě Poděbrady odvolaly brankáře, jenže v obraném pásmu se ke kotouči dostal Šípek. Ten se neukvapil, puk dovezl až do třetiny domácích a přidal pojistku (2:5).

I přes slibný vstup do utkání si všechny body zaslouženě odvážejí hosté. Příští týden, opět na domácí půdě, se pokusíme zlomit aktuální nepříjemnou šňůru proher. Od 17:00 hostíme Kutnou Horu.

Branky: 1. Příhoda (Tuma, Vernek), 29. Příhoda (Cafourek) - 6. Cicvárek, 22. Macek (Janele), 26. Chvátal (Janele), 36. Janele (Kratochvíl, Kubica), 59. Šípek

Sestava HC Poděbrady
Bílek Pavel (Moravec František) – Vencovský Karel, Pojkar David, Martínek Aleš, Žalud Matěj, Baumgartner Eduard, Cafourek Miloslav – Příhoda Martin, Rindoš Lukáš, Milaniak Lukáš, Pácal Jiří, Zámečník Petr, Vernek Jan, Toupal David, Šafra Josef, Strnad Luděk, Čtvrtečka Václav, Tuma Lukáš, Hrdina Jiří
Sestava HC Junior Mělník
Vokurka Jan (Fiala Kamil) – Prejza Michal, Chvátal David, Novák Jakub, Cicvárek Tomáš, Kubica Karel, Kulhánek Mikoláš, Vaněk Adam, Havel Tomáš – Havel David, Janele Albert, Šípek Jakub, Šubrt David, Fedymycz David, Škarohlíd Josef, Šícha Miroslav, Macek Marek, Kratochvíl David, Heran Jindřich