Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Klub

Týden hokeje v Poděbradech

Ve spolupráci s místním hokejovým klubem HC Poděbrady, a za vydatné pomoci trenérů a funkcionářů tohoto klubu, se tak uskutečnila propagačně-náborová akce, která ukázala dětem i jejich rodičům zblízka jak lední hokej vypadá a co je od něj možné očekávat. Na akci lákaly již týdny billboardy a plakáty, rozmístěné po celém městě. Trenéři HC Poděbrady oslovili také přímo ve třídách žáky 1.-3. tříd ZŠ V. Havla a TGM. Tato příprava se na účasti projevila velmi pozitivně. Oficiální začátek akce byl ohlášen na 17:00, ale první netrpělivý zájemci byli na zimním stadionu dříve. Okolo 17:00 byl prostoru registrace již pěkný dav natěšených dětí a jejich rodičů. Nakonec se v náboru zaregistrovalo 49 nových zájemců o tento sport a na své ratolesti se přišlo podívat okolo 100 rodičů a prarodičů. Každé dítě za účast dostalo repliku reprezentačního dresu, který si mohlo a také hned ihned vyzkoušelo. Vzhledem k tomu, že děti na sebe okamžitě navlékaly nové dresy, brusle a přilby a těšily se až poprvé vyzkouší hokej museli jsme trochu změnit harmonogram akce. Nejdříve proběhl ukázkový trénink pod vedením trenérů HC Poděbrady, kde si děti vyzkoušely formou her základní hokejové dovednosti a zahrály si hokej. Po něm přišel na řadu trénink a modelový zápas „bílých proti modrým“, ve kterém poděbradská přípravka, ročníky 2008 a 2009, ukázala všem přítomným, co se na ledě za 2 – 3 roky tréninku již naučila.

V následující fázi akce se děti již v kabinách ZS Poděbrady dozvěděli, jaké části výzbroje patří do hokejové výbavy. Trenéři jim výzbroj podrobně popsali, ukázali jim, jak se obléká a jaký je rozdíl mezi hráčskou a brankařskou výzbrojí. Poté odpovídali na jejich dotazy. Rodiče se mezitím v jiné šatně sešli s vedením hokejového klubu a byla jim představena podrobně kampaň hokejového svazu, ve které šlo především o představení hokeje jako sportu, který je vhodný pro jejich děti. Byli informováni o ledním hokeji, jeho výhodách pro všestranný a celoroční sportovní rozvoj dětí. O výhodách týmového sportu, který děti učí soutěžení v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti vůči němu. Dále se seznámili s finančními a bezpečnostními faktory, které zdaleka nejsou tak problematické, jak se někdy o hokeji povídá. Byli seznámeni s možností bezplatného zapůjčení bruslí, helem, výzbroje pro nejmenší hokejisty.

Na závěr byl rodičům představen také Hockey Club Poděbrady, jeho struktura, historie, systém práce s mládeží a snaha o vybudování hokejového klubu, který za pomoci odborně vzdělaných trenérů, vychová v příštích letech řadu hokejových nadějí. Samozřejmě byli informováni o časech a termínech, ve kterých tyto nejmladší ročníky již v současné době na ledě i v tělocvičně trénují.

Fotogalerie