Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Klub

Na lednovou akci „Pojď hrát hokej“ v Poděbradech přišlo 21 nových dětí!

Na akci lákaly již týdny billboardy a plakáty vyvěšené po celém městě. Plakáty jsme také umístili přímo v základních a mateřských školách v Poděbradech. 2 týdny před akcí jsme osobně navštívili mateřské školy v Poděbradech a děti pozvali a rozdali jim letáky. Na akci dorazilo 21 nových zájemců o tento sport. Každé dítě za účast dostalo láhev na pití, klíčenku Kaufland, přívěšek na klíče.

Po registraci se děti přemístily do kabiny, kde jim naši trenéři představili hokejovou výstroj. Trenéři jim výzbroj podrobně popsali, ukázali jim, jak se obléká a jaký je rozdíl mezi hráčskou a brankařskou výzbrojí a zodpověděli jejich dotazy. Děti, které měly zájem, dostaly k zapůjčení buď reprezentační dres nebo dres HC Poděbrady, trenéři pomohli natěšeným dětem zavázat brusle a šli s nimi na led, kde jim byli nápomocni při jejich prvních krocích. V druhé části programu na ledě si vyzkoušely i zábavné hry a cviky. Na závěr jsme se všichni společně vyfotili.

Po skončení programu na ledě se rodiče se sešli v konferenční místnosti zimního stadionu s vedením hokejového klubu a byla jim představena podrobně kampaň hokejového svazu, ve které šlo především o představení hokeje jako sportu, který je vhodný pro jejich děti. Byli informováni o ledním hokeji, jeho výhodách pro všestranný a celoroční sportovní rozvoj dětí. O výhodách týmového sportu, který děti učí soutěžení v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti vůči němu. Dále se seznámili s finančními a bezpečnostními faktory, které zdaleka nejsou tak problematické, jak se někdy o hokeji povídá. Byli seznámeni s možností bezplatného zapůjčení bruslí, helem, výzbroje pro nejmenší hokejisty.

Na závěr prezentace byl rodičům představen také Hockey Club Poděbrady, jeho struktura, historie, systém práce s mládeží a snaha o vybudování hokejového klubu, který za pomoci odborně vzdělaných trenérů, vychová v příštích letech řadu hokejových nadějí. Samozřejmě byli informováni o časech a termínech, ve kterých tyto nejmladší ročníky již v současné době na ledě i v tělocvičně trénují. Zdůrazněna byla i úzká spolupráce se Základní školou Václava Havla a její výhody, kdy trenéři docházejí na hodiny tělesné výchovy, děti absolvují jeden hokejový trénink v rámci vyučování i např. odpolední odvod dětí ze školy na trénink.

Děti během prezentace trávili pod vedeném trenérů čas v tělocvičně, kde hráli různé hry a byla jim ukázána příprava hokejistů mimo led. Okolo 17:30 hodiny všichni opouštěli spokojeně zimní stadion s tím, že většina se na něj vrátí. Těšíme se znovu na všechny nové tváře.

Tréninky náboru, kde se můžete přihlásit jsou každé pondělí 16:00 – 17:00, čtvrtek 16:00 – 17:00 a neděle 8:45 – 9:45.

Veškeré informace o HC Poděbrady naleznete na www.hcpdy.cz

Fotogalerie