Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
2. třída

Turnaj ročníku 2012 v České Lípě - 3.místo

Základní skupina

kupina
Úvod turnaje nám vyšel dobře, když jsme si na začátek připsali vítězství nad domácí Českou Lípou 13:2. Uklidnilo nás, že jsme hned v prvním zápase bodovali a do druhého zápasu jsme nastupovali s klidnějším vědomím. Tým Letci Letňany pro nás byl již mnohem těžším soupeřem. Nicméně i v tomto zápase byla naše hra lepší, soupeři jsme nedávali moc příležitostí a po třech třetinách bylo skóre na výsledné tabuli 10.2 pro Poděbrady. V třetím zápasu jsme narazili na Spartu Praha. Měli na kontě jedno vítězství a jednu prohru. Z mého pohledu měl zápas opravdu skvělé tempo, bohužel se nám přes veškerou snahu nepodařilo výrazněji vyzrát na Sparťanského golmánka, který chytal opravdu skvěle, a v přestřelce jsme prohráli 6:7. Do posledního zápasu sobotního dne jsme šli s bilancí jedné prohry a dvou výher na zatím neporažený tým HC Slaný. Věděli jsme, že postup máme skoro jistý, ale pokud prohrajeme dostaneme druhý den ve vyřazovacích bojích silného soupeře. Museli jsme vyhrát. Hráči obou týmů byli již unavení a stejně tak i zápas byl neuvěřitelně vyrovnaný. V posledních dvou minutách jsme vedli 4.3, bohužel se ale Slanému podařilo vyrovnat. V posledních deseti vteřinách ale hráči Slaného faulovali a Poděbrady jely nájezd, který rozhodl celý zápas. Proměnili jsme a slavili výhru 5:4. Druhý den ráno nás čekal poslední zápas ve skupině s Kometou Brno. Zápas jsme si pohlídali a vyhráli vysokým skórem 19:2. Z vyrovnané základní skupiny jsme tedy postupovali z druhého místa o skóre za prvním Slaným. Ve vyřazovacích bojích jsme narazili na Bílé tygry z Liberce. 
Vyřazovací boje
Nevěděli jsme, co od Liberce můžeme čekat. Zápas jsme však zvládli výborně a Liberec porazili 9:2. Poprvé v historii se tedy Poděbradský tým dostal mezi nejlepší čtyřku turnaje. V semifinále jsme ovšem narazili na suverénní Hradec Králové. Nemyslím si, že by tento tým byl v něčem výrazně lepší než náš. Bohužel z tohoto zápasu jsme si odnesli prohru 7:3 a také několik bolestivých šrámů od soupeře hrajícího na hranici pravidel. Čekal nás tedy zápas o bronz opět s týmem ze Slaného. Nakonec jsme ve vyrovnané bitvě soupeře porazili o gól 7:6 a mohli se radovat z cenného bronzu. 

 

Byl to krásný sportovní zážitek a celý turnaj nám potvrdil to, že i v Poděbradech se dá vychovat konkurence schopný tým.