Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Junioři

Cíl juniorů? Horní patra tabulky a postupné začlenění do týmu dospělých

Po další reorganizaci soutěží byla kategorie staršího dorostu přetransformována do kategorie juniorů. Co to znamená z pohledu Poděbrad? Jak bude tým složen z hráčského hlediska?

Reorganizace pro Poděbrady nic neznamená, pouze se kategorie staršího dorostu přejmenovala na juniory. Je to kategorie, která se skládá ze 3 ročníků 2000, 2001, a 2002. Navíc zde mohou hrát tzv. hráči “over age ročníku 1999”. Do zápasu mohou nastoupit 2 + brankář. Snažíme se doplnit kádr tak, aby zde bylo 20 kvalitních hráčů a 3 brankáři. Nechceme se dostat do problémů jako loni, kdy jsme někdy nebyli schopni dát dohromady 10 hráčů. Dále chceme, aby hráči ročníku 1999 byly stabilními členy A-týmu a do juniorů chodili pouze na výpomoc a hráči ročníku 2000 občas šanci v mužstvu dospělých dostali.

Jak probíhala letní příprava na novou sezonu?

Letní příprava probíhala 4x týdně od začátku května do konce června. Většina hráčů k této nepopulární části sezóny přistoupila zodpovědně, takže věřím, že hráči budou na sezónu připraveni.

Junioři za sebou mají přibližně týden přípravy na ledě, jaký je plán na nejbližší období?

Máme za sebou týden tréninků a jeden přípravný zápas. Trénovali jsme 4xtýdně na ledě a v posilovně. V přístím týdnu nás čeká každý den 2x led + posilovna a v pátek zápas. Další týden naopak odehrajeme 5 zápasů. Poslední týden nás čeká ještě zápas v Pardubicích a 9.září první mistrovský zápas v Kutné Hoře.

Jaká panuje spokojenost s modelem Regionální ligy juniorů a jaké jsou ambice našeho mužstva?

Je škoda že svaz zůstal pouze o dvouúrovňové soutěže tj. RLJ a Extraliga. Myslím že dřívější model tj. krajské soutěže, liga juniorů a extraliga juniorů by byl zajímavější. Cílem mužstva je v první části soutěže umístiti se do 2. místa a potom se pohybovat v horních patrech tabulky.