Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
4. třída

Ročník 2008 - výhra na turnaji v Ledči nad Sázavou

VELIKONOČNÍ TURNAJ LEDEČ NAD SÁZAVOU

V pátek 30.3.2018 odehrál ročník 2008 velikonoční turnaj v Ledči nad Sázavou a přivezl domů do Poděbrad zlaté medaile. Hrál se systém každý s každým 2x 20min. čisté hrací doby. Bodovány byly každé třetiny samostatně a po faulu následovalo trestné střílení.

V prvním zápase se tým Poděbradských utkal s týmem z Velké Bíteše a bylo na co se dívat, šance byli na obou stranách a jako první šel v první třetině do vedení tým Velké Bíteše 0:1. Hráči Poděbrad však nepropadli panice a posledních 5 minut třetiny vytvořili tlak na bránu soupeře, Poděbradský centr Filip Cvrček vyjel zpoza brány a přesnou střelou do pravého růžku srovnal skoré 1. třetiny na 1:1. Od druhé třetiny byl tým Poděbrad lepší, vytvářel si více šancí a po sólovém úniku se prosadil obránce Lukáš Lomoz a poslal tým Poděbradských do vedení. Tři minuty před koncem, ale přišel faul našeho obránce a hráč soupeře našeho do té doby skoro bezchybného brankáře překonal. První zápas HC Poděbrady tedy v obou třetinách remizovali.

V druhém zápase nás čekal tým HC Čáslav, zde byla podmínka jediná, vyhrát a jít do dalšího souboje s nejlepším možným skóre. Zápas byl jednoznačnou doménou hráčů HC Poděbrady. Výsledek 16:0 (7:0, 9:0) hovoří za vše. Gólově se prosadily: 4x Cvrček, 4x Špaňo, 2x Chára, 2x Lomoz, 1x Kotoun, 1x Procházková, 1x Marhoun, 1x Chramosta.

V posledním zápase proti domácím týmu z Ledče a vzhledem k celkovému vývoji turnaje bylo zapotřebí uhrát minimálně jednu remízu a jednu výhru v dané třetině. Hokej se hrál na obou stranách kluziště, bylo to kdo z koho a obě strany hrály na pokraji svých sil a možností. Jako první se z gólu radovali domácí borci, stalo se tak opět po faulu a nařízeném trestném střílení 0:1. Tým Poděbradských se nemohl gólově prosadit, dvě minuty před koncem 1. třetiny, ale ujelo levé křídlo Poděbradských Martin Špaňo a povedlo se mu srovnat na 1:1. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že se hraje o všechno a soupeř to věděl. Začal neuvěřitelný hokej a boj na obou stranách. Jako první se opět prosadily domácí 1:2. Vzápětí byl, ale faul na našeho beka a Lukáš Lomoz se nemýlil a trestné střílení proměnil 2:2. Domácím hráčům Ledče se povedl další únik a šli opět do vedení 2:3. Týmu Poděbrad šlo o všechno, bylo to buď nebo nic, emoce byli všude, atmosféra na stadionu fantastická, do konce utkání necelých 10 minut. K obratu zavelel nejlepší střelec Poděbradských Filip Cvrček, po chytré přihrávce od pravého křídla se prosadil před brankou soupeře a srovnal na 3:3. Ten samý hráč vzápětí na to šel do úniku a po kličce na brankáře poslal Poděbrady poprvé do vedení 4:3. Koncovka byla vypjatá, celý tým hrál jako „švýcarské“ hodinky, soupeř už neměl šanci. Dvě minuty před koncem utkání spečetil výhru Poděbrad kapitán Ondřej Chramosta. Bylo rozhodnuto HC Poděbrady mají zlatou medaily.

Sestava: Slovák, Kaňkovský, Kotoun, Lomoz, Pavlík, Musil, Marhoun, Chára, Cvrček, Chramosta, Procházková, Špaňo, Hilburgerová

Radovan Cvrček - trenér

Fotogalerie