Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0212: HC Poděbrady - HC Lev Benešov

ZS Poděbrady - 24.02.2019 17:00

Krajská liga mužů: Play-off - 1. kolo

HC Poděbrady
7 : 4
VS
(1:2, 2:0, 4:2)
Počet diváků: 167
HC Lev Benešov
Statistiky utkání
- Střely (na branku) -
6 Vyloučení 5
4 Branky v přesilovce 2
0 Branky v oslabení 1

Poslední možné utkání čtvrtfinálové série mělo určit postupujícího do semifinále Krajské ligy mužů. Utkání začalo minutou ticha k uctění památky pana Miloše Fialy, bývalého hráče a dlouholetého trenéra a funkcionáře poděbradského týmu, který v pátek zemřel.

Jako první vyzkoušeli pozornost brankáře několika pokusy hosté. Až poté se k první střele dostali domácí – David Toupal se dostal mezi kruhy, ale také Jan Štěpánek byl úspěšný. První výhodu přesilové hry dostali díky sekání Verneka hosté. Poděbrady však bránily pozorně a k žádné větší šanci Benešov nepustily. Pavel Bílek se činil i dále, velkou šanci Sládka vyrazil lapačkou nad branku. V sedmé minutě přišla příležitost i pro domácí, Rittig hákoval. Domácí přesilovka vypadala lépe než hostující, Štěpánek ale držel hosty a Vernek ve velké šanci branku netrefil. Přesto se podařilo přesilovku využít. Puk zůstal po akci Jedličky ležet mezi kruhy, David POJKAR na nic nečekal a napálil nechytatelnou ranou horní roh branky hostů (1:0)! Domácí byli dále aktivní a hrálo se spíše na polovině Benešova. Jenže přišel velký závar před brankou Pavla Bílka, který na několikátý pokus potrestal ZDERADIČKA (1:1). Od této chvíle převzali iniciativu hosté a obrana musela řešit další velkou šanci, tentokrát společně s Bílkem situaci zachránila. Větší aktivitu Benešov přetavil do další přesilovky, která dopadla pro domácí dost nešťastně – nejprve byl pukem trefen do nosu Jakub Jedlička a předčasně odešel do kabiny, hostům se poté navíc podařilo přesilovku využít. Domácí brankář měl zakrytý výhled, RITTIG toho využil a přesnou ranou od modré prostřelil vše co mu stálo v cestě (1:2). Do konce třetiny měl Benešov dále na vrch, Bílek ale už za svá záda puk nepustil.

Do druhé třetiny se již vrátil ošetřený Jedlička a hned nahrál na branku Janu VERNEKOVI, který přesnou ranou vyrovnal na 2:2. Oba týmy začaly pozorně bránit, k vidění bylo jen několik zablokovaných střel. Aktivní byl dále zejména Jedlička s Vernekem na jedné straně a Sládek s Kaňkou na druhé. Před polovinou utkání bylo hostům odpískáno příliš mnoho hráčů na ledě. Poděbrady přesilovku zahráli dobře, nejprve Štěpánka prověřili Pojkar s Rindošem, poté měl brankář štěstí při střele Verneka, kdy puk trefil konec jeho hole. Oslabení sice hosté zvládli, přesto domácí dokázali přetavit tlak v branku. Pánek vyslal Rindoše, ten projel celým pásmem hostů a zpoza branky našel Martina PŘÍHODU, který neměl problém vsítit třetí branku domácích (3:2). Krátce poté mohl Jedlička zasunout puk do odkryté branky, nedosáhl však na něj. Brankou neskončil ani další velký závar ani pokus Tumy. Ten vystihl rozehrávku hostů a mohl jet sám na brankáře, zvolil však střelu, která skončila mimo. Jeden z klíčových okamžiků utkání přišel minutu před koncem třetiny. Nejprve Kaňka hákoval domácího hráče a za chvíli ho následoval Sládek za zásah do oblasti hlavy a krku. Poděbradům se naskytla možnost přesilové hry 5 na 3. Tu první část ještě nevyužily, trefily totiž jen tyč Štěpánkovi branky a poté přesilovku rozdělila siréna.

Domácí věděli, že pokud chtějí uspět, musí druhou část proměnit. A to se povedlo hned po 28 vteřinách třetí třetiny. Pojkar vystřelil od modré, Jedlička odražený puk poslal Lukášovi RINDOŠOVI a ten se z těžkého úhlu nemýlil (4:2). Benešov nabídl vzápětí další dvě přesilovky. Tu první využil Martin PŘÍHODA, který dorazil střelu Jedličky (5:2) a na začátku 44 minuty zvýšil Radek MOJŽÍŠ už na 6:2 a s domácími ambicemi to vypadalo skvěle. Navíc mohli hrát další přesilovku, David Toupal se totiž prokličkoval celým pásmem hostů a zakončil, když si volný puk sebral znovu, Bursík ho podrazil. V oslabení však FEDOROČKO využil nepřesnosti při založení útoku domácích a snížil na 6:3. Hosté přidali na tempu a drželi Poděbrady v obraném pásmu. Navíc začali na trestnou lavici putovat i domácí. Vyloučení Šafry ještě s velkým přispěním Bílka ustáli, pak přišla komplikace a šance pro Benešov v podobě zdvojené přesilové hry. A hosté ji využili, SLÁDEK snížil na 6:4. V pokračujícím oslabení mohli Rindoš s Vernekem definitivně rozhodnout, Štěpánek je ale vychytal. Na závěr to Benešov zkusil ještě bez brankáře, ale hned po buly se k puku dostal Lukáš TUMA a definitivně poslal Poděbrady do další části vyřazovacích bojů!!!

V premiérové účasti v play-off byly Poděbrady ve včerejším sobotním utkání 10 minut od vyřazení a konce sezóny, dnes slaví postup do SEMIFINÁLE KLM a chystají se na Černošice!!!

Branky: 8. Pojkar (Jedlička), 22. Vernek (jedlička), 32. Příhoda (Rindoš, Pánek), 41. Rindoš (Jedlička, Pojkar), 42. Příhoda (Jedlička, Pojkar), 44. Mojžíš (Pojkar), 59. Tuma (Pojkar) - 12. Zderadička (Formánek), 15. Rittig (Formánek), 48. Fedoročko (Kaňka, Zderadička), 56. Sládek (Kaňka, Kočí)

Sestava HC Poděbrady
BÍLEK Pavel (ŠKUBAL Jiří) – POJKAR David, DOBROŇ Michal, MARTÍNEK Aleš, ŽALUD Matěj, PÁNEK Martin, CAFOUREK Miloslav – PŘÍHODA Martin, RINDOŠ Lukáš, MOJŽÍŠ Radek, VERNEK Jan, TOUPAL David, BRZÁK Luboš, ŠAFRA Josef, JEDLIČKA Jakub, ČTVRTEČKA Václav, TUMA Lukáš, HRDINA Jiří
Sestava HC Lev Benešov
ŠTĚPÁNEK Jan (ŠTĚPÁNEK David) – KOTÝNEK Martin, BURSÍK Ladislav, FEDOROČKO Ondřej, STEJSKAL Jan, RITTIG Tomáš, KORVAS Martin – DUŠEK Pavel, HOLEŠ Michal, SLÁDEK Ondřej, KOHOUT Martin, JANÁK Petr, POLESNÝ Jan, KAŇKA Michal, KOČÍ Tadeáš, FORMÁNEK David, STAREC David, ZDERADIČKA Filip

Fotogalerie