Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0156: HC Poděbrady - HK Lev Slaný

ZS Poděbrady - 03.02.2019 17:00

Krajská liga mužů: VÝCHOD - 20. kolo

HC Poděbrady
5 : 9
VS
(2:1, 2:3, 1:5)
Počet diváků: 92
HK Lev Slaný
Statistiky utkání
- Střely (na branku) -
5 Vyloučení 4
1 Branky v přesilovce 1
0 Branky v oslabení 1

Poděbrady dál v letošním roce pokračují matných výkonech. Se Slaným držely krok první dvě třetiny, kdy dokázaly dohnat dvoubrankovou ztrátu, v poslední třetině však totálně propadly a na svém ledě prohrály vysoko 5:9.

Začátek utkání se přitom povedl. První střelu sice vyslali na brankáře Bílka hosté, z první branky se ale radovali domácí – David TOUPAL otevřel skóre po nahrávce Lukáše Rindoše (1:0). Hned vzápětí Bílek ve stoprocentní šanci vychytal Kasala. Poděbrady byly dále aktivnější, brankáře Matouška prověřili postupně Tuma, Rindoš a Brzák, který ani na dvakrát puk do sítě nedostal. V sedmé minutě byl vyloučen Šafra za hákování, hosté si však první střelu připsali až s vypršením trestu. Za minutu už hosté srovnali – nedůrazu v obraně využil svou první brankou Lapáček, který nejprve vystřelil a poté nikým nebráněn na třetí pokus dostal puk za Bílka (1:1). Vedení mohl vrátit Hrdina, který se dostal přes obránce až před branku, jeho pokus se štěstím Matoušek vytěsnil na horní síťku. Ve třinácté minutě Špičan podrazil Rindoše a domácí přesilovou hru využili po krásné akci. Martin Příhoda předložil před branku Radkovi Mojžíšovi a ten se nemýlil (2:1). První pětka Poděbrad pak uzamkla hosty ve vlastní třetině a vypracovala si několik příležitostí, branku však nikdo netrefil. Na druhé straně byl hodně důrazný Martin David, Pavel Bílek udržel beton na ledě. Do konce třetiny pak musel čelit zvýšené aktivitě Slaného.

Ještě začátek druhé třetiny vypadal z pohledu domácích slibně. První pětka domácích několikrát prověřila Matouška, např. Příhoda měl odkrytou část branky, trefil však jen Matouškův beton. Z protiútoku dokázali zahrozit i hosté. Ve 25. minutě se začalo utkání otáčet. Při vyloučení Toupala dokázal ještě Bílek skvěle na brankové čáře vyrážečkou zastavit pokus hostů, když ale na trestnou zamířil Lapáček, nenápadná střela Maláta propadla až do sítě (2:2). Jako už několikrát v sezoně, během chvilky domácí znovu inkasovali – krásnou kombinaci do prázdné branky předvedli Malát s Lapáčkem a Slaný šel poprvé do vedení (2:3). Hosté pak měli více ze hry, z ojedinělé akce mohl Tuma vyrovnat, přestože se ocitl sám před brankou hostí, branku přestřelil a vzápětí fauloval. V oslabení Rindoš ujížděl sám na brankáře, ale jeho kličku Matoušek dokázal vybruslit a skončil v rohu. Ve 35. minutě Raclavský nabídl Poděbradům další přesilovou hru. Na ledě to však vypadalo, jako by ji hráli hosté. Ti dvakrát ohrozili branku domácích a po dalších hrubých chybách domácích v oslabení Sekera zvýšil na 2:4. Na tento stav ještě stačili domácí zareagovat a vrátit se do zápasu. Ve 38. minutě Rindoš zavezl puk do pásma a Cafourek našel Davida Pojkara, který přesnou střelou snížil (3:4). O minutu později bylo už vyrovnáno, to Příhoda vybídl v mezikruží ke střele Verneka (4:4). V další šanci se ocitl Michal Dobroň, tentokrát Matoušek zasáhl.

Poslední třetina však přinesla zmar domácích. První pětka si sice vypracovala dvě šance, ale Lapáček svou třetí brankou v utkání (4:5) a půl minuty na to Vodička kličkou (4:6) vyhnal Bílka z branky domácích. V další přesilové hře Mojžíš sám před brankou trefil jen Matouškův beton. Později pak byl Vernek sám před zcela odkrytou brankou, Matoušek měl jen na ledě položenou hokejku, přesto puk dokázal zastavit. A tak se znovu prosadili hosté – při signalizovaném vyloučení přidal sedmou branku hostí Neiss (4:7). Vykřesat naději mohl Rindoš, tváří v tvář Matouškovi byl však znovu neúspěšný. A tak se opět trefili hosté – nejprve Špičan (4:8) a necelé dvě minuty před koncem Cigánik (4:9). Branka Šafry pak znamenal už jen kosmetické snížení na konečných 5:9.

Poděbrady si tak připsaly další nepovedené utkání, přesto shodou ostatních výsledků mají dvě kola před koncem zajištěn postup do play-off.

Branky: 2. Toupal (Rindoš), 13. Mojžíš (Příhoda, Dobroň), 38. Pojkar (Cafourek, Rindoš), 39. Vernek (Příhoda), 60. Šafra (Hrdina) - 10. Lapáček, 26. Malát (David), 27. Lapáček (Malát), 36. Sekerka, 43. Lapáček (Cigánik), 44. Vodička (Kasala), 52. Neiss (Raclavský), 55. Špičan, 59. Cigánik (Špičan)

Sestava HC Poděbrady
Bílek Pavel (Moravec František) – Pojkar David, Dobroň Michal, Žalud Matěj, Cafourek Miloslav, Příhoda Martin, Rindoš Lukáš, Milaniak Lukáš, Mojžíš Radek, Vernek Jan, Toupal David, Brzák Luboš, Šafra Josef, Čtvrtečka Václav, Tuma Lukáš, Hrdina Jiří
Sestava HK Lev Slaný
Matoušek Lukáš (Oliva Matěj) – Kulich David, Raclavský Kryštof, Voháňka Michal, David Martin, Slabý Martin, Vošahlík Josef, Vodička Jan, Kasala Lukáš, Neiss Jiří, Petrus Aleš, Malát Martin, Sekerka Martin, Cigánik Patrik, Lapáček Stanislav, Špičan Krištof

Fotogalerie