Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0036: HC Poděbrady - HK Kralupy nad Vltavou

ZS Poděbrady - 13.10.2018 17:00

Krajská liga mužů: VÝCHOD - 5. kolo

HC Poděbrady
13 : 6
VS
(6:2, 2:2, 5:2)
Počet diváků: 97
HK Kralupy nad Vltavou
Statistiky utkání
- Střely (na branku) -
6 Vyloučení 5
3 Branky v přesilovce 2
0 Branky v oslabení 0

V pátém kole Krajské ligy mužů dorazily do Poděbrad Kralupy nad Vltavou. Náš soupeř sice v prvním kole obral o bod Králův Dvůr, když prohrál až na nájezdy, byl to ovšem jediný dosavadní bodový příděl. Od té doby Kralupy prohrály doma 3:8 s Příbramí, ve Slaném 7:1 a v posledním utkání doma podlehly Benešovu 3:10. Spolu s Neratovice tak uzavírají pořadí západní skupiny.

Začátek utkání dal jasně najevo, kdo je v utkání favoritem. Hned ve 37. vteřině přeskočil hostujícímu obránci puk přes hokejku a do brejku se dostal Martin PŘÍHODA, který s přehledem proměnil (1:0). Netrvalo dlouho a vedli jsme již 2:0 díky brance Davida TOUPALA – to uběhlo teprve 8 vteřin po první minutě. Ani na další branku se nečekalo dlouho, v čase 3:58 předvedlo trio Jan Vernek, David Pojkar a zakončující Radek MOJŽÍŠ krásnou kombinaci (3:0). Kdo přišel na zimní stadion po šesti minutách, přišel dokonce o čtyři branky. V šesté minutě totiž David Pojkar vyslal do dalšího úniku Jiřího HRDINU, který navýšil již na 4:0! Následovalo vyloučení na každé straně, ale ani jeden z týmů početní převahu nevyužil. Ve 12. minutě se poprvé prosadili hosté. Karel TŮMA překvapil a zpoza branky snížil (4:1). Ve třinácté minutě byl za sekání vyloučen Pražienka a tentokrát jsme si s přesilovou hrou poradili lépe. Jiří PÁCAL navýšil na 5:1 po nahrávce Karla Vencovského. Početní výhodu jsme dostali i o dvě minuty později. David POJKAR poprvé po několika střeleckých pokusech trefil branku a jeho tvrdou střelu zastavila až síť v brance (6:1). Ještě do konce třetiny Kralupy podruhé snížily zásluhou Marka HOMOLKY (6:2). Poslední dvě minuty třetiny jsme zamkli Kralupy v obraném pásmu, ale na více než tyčku to nestačilo.

Od druhé třetiny nastoupil do branky hostů Martin Kosina. Ani on ale příval branek nezastavil. Sedmou branku přidal nenápadnou ranou Jiří HRDINA (7:2) a o necelou minutu poté David TOUPAL projel přes polovinu hřiště a trefil přesně horní růžek branky (8:2). Po této brance jsme polevili. Pavel Bílek v naší brance se ještě při vyloučení Radka Mojžíše dvakrát vyznamenal, před polovinou druhé třetiny však kapituloval potřetí – signalizovanou početní výhodu využil opět Marek HOMOLKA (8:3). Kralupům jsme nabídli trochu více prostoru a díky několikanásobné teči navíc trefili tyčku naší branky. Varování nestačilo a tak dvě minuty před koncem druhé třetiny zkompletoval hattrick Marek HOMOLKA (8:4).

Také začátek třetí třetiny se nám povedl. Ve 44. minutě si Cafourek vzal o přesilové hře puk, objel branku a předložil před prázdnou Martinu PŘÍHODOVI (9:4). Jubilejní desátou branku nedlouho poté přidal Josef ŠAFRA (10:4). Divoké utkání pokračovalo, Kralupy dvakrát snížili, když Ondřej DAVÍDEK projel nedůraznou obranu domácích a trefil se pod lapačku brankáře (10:5) a Martin PRAŽIENKA využil další přesilovou hru (10:6). Ani od domácích to ale nebylo vše. V 51. minutě přidal branku Jiří PÁCAL (11:6), pět minut před koncem Petr ZÁMEČNÍK (12:6) a netradiční hokejové skóre uzavřel Radek MOJŽÍŠ, když dotlačil puk do branky Kralup po nahrávkách Příhody a Cafourka.

Velmi divoké utkání jsme bodově zvládli, kaňkou je však šest obdržených branek. Příští týden zajíždíme na led Velkých Popovic. Ty si v dnešním utkání poradily s Neratovicemi 8:3.

Branky: 1. Příhoda (Mojžíš), 2. Toupal (Pácal,Vencovský), 4. Mojžíš (Vernek, Pojkar), 6. Hrdina (Pojkar), 14. Pácal (Vencovský), 17. Pojkar (Příhoda), 23. Hrdina (Pácal), 23. Toupal (Vernek, Pojkar), 44. Příhoda (Cafourek), 45. Šafra (Pácal, Pojkar), 51. Pácal (Šafra), 55. Zámečník, 55. Mojžíš (Příhoda, Cafourek) - 12. Tůma, 18. Homolka, 28. Homolka (Řehák), 38. Homolka (Pražienka, Sikela), 47. Davídek (Dvořák), 51. Pražienka (Kulhavý, Řehák)

Sestava HC Poděbrady
Bílek Pavel (Škubal Jiří) – Cafourek Miloslav, Žalud Matěj – Pojkar David, Vencovský Karel – Volejník Václav, Kosinka Jakub – Baumgartner Eduard – Příhoda Martin, Mojžíš Radek, Vernek Jan – Šafra Josef, Toupal David, Strnad Luděk – Milaniak Lukáš, Pácal Jiří, Zámečník Petr – Hrdina Jiří
Sestava HK Kralupy nad Vltavou
Exner Jiří (od 21. Kosina Martin) – Sikela Dušan, Dvořák Kryštof, Kulhavý Matěj, Prášek Tomáš – Pražienka Martin, Davídek Ondřej, Kučera Josef, Řehák Ota, Borkovec Dominik, Homolka Marek, Aarts Wayne, Kaprál Jakub, Tůma Karel, Smažík Petr

Fotogalerie