Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0164: HC Poděbrady - HC Žabonosy

ZS Poděbrady - 09.02.2019 17:00

Krajská liga mužů: VÝCHOD - 21. kolo

HC Poděbrady
4 : 3
VS
(0:2, 2:1, 1:0)
Počet diváků: 115
HC Žabonosy
Statistiky utkání
- Střely (na branku) -
4 Vyloučení 5
1 Branky v přesilovce 1
0 Branky v oslabení 0

V posledním domácím utkání základní části si Poděbrady chtěly podržet druhou příčku v tabulce, která zajišťuje výhodu domácího prostředí ve čtvrtfinále play-off. Utkání ale nezačalo pro domácí vůbec dobře. Hned ve třetí minutě se Martin MEJZR mezi kruhy neukvapil, potáhl si puk a pak už neměl problém téměř do prázdné branky otevřít skóre utkání (0:1). Za dalších 47 vteřin bylo pro domácí ještě hůře – po samostatné akci se trefil Jaroslav KEDRŠT a zvýšil již na 0:2. Hosté následně dostali možnost přesilové hry, ale domácí ji ubránili. Žabonosy byly při chuti a Stanislav Skokan měl před sebou zcela prázdnou branku, na poslední chvíli mu však příležitost zmařil domácí obránce. Teprve v polovině první třetiny se do první šance dostali i domácí, Lukáš Rindoš našel před brankou Martina Příhodu, Burda v brance Žabonos se ale stihl přemístit včas. Poděbrady mohly snížit v 15. minutě, když dostaly příležitost dvojnásobné přesilovky. Fauly Pomichálka a Hlaveše nepotrestaly, za zmínku stála and jen tvrdá střela Davida Pojkara, který trefil konec držadla brankářovi hole. V závěru třetiny byl podruhé vyloučen Brzák, ani hosté si ale větší šanci nevypracovali.

První polovina druhé třetiny patřila vyloučením hostů a dlouhé přesilovce domácích, krátce i dvojnásobné. Na Burdu nevyzráli ani Příhoda, ani Vernek, který jel dokonce sám. Na druhé straně v oslabení hrozili i hosté – nejprve ujížděli ve třech na jednoho obránce, Mejzr se rozhodl vystřelit, ale branku netrefil. Poté se dostal do obrany domácích Kedršt a nejenže vystřelil, stihl ještě i dorazit. Poděbrady tak přesilovku nevyužily a přišel trest – vyloučen byl Milaniak. Jeho hákování domácí ještě ubránili, Žabonosy ale pokračovaly v tlaku, bez povšimnutí domácí obrany si kombinovali v útočném pásmu tak dlouho, až si Martin MEJZR nabruslil mezi kruhy a přesnou ranou zvýšil na 0:3 pro hosty. Naštěstí za minutu se dostal do úniku Lukáš RINDOŠ a ač byl faulován, se štěstím dostal puk do branky (1:3). Domácí obrana byla dále nedůrazná, Mejzr dorážel střelu i přestože byl pokryt třemi bránícími hráči. Snížit mohl Lukáš Tuma, obrovskou příležitost překazil Maxmilián Burda, který držel svůj tým ve vedení. Dvě minuty před koncem třetiny se ale domácí přeci jen radovali – pozdní dohrání Morkese potrestal Miloslav CAFOUREK, který dělovkou pod horní tyčku nedal Burdovi šanci (2:3).

Situace se opakovala na začátku třetí třetiny při vyloučení Mejzra, tentokrát ale střelu Cafourka Burda pokryl. Nenudil se ani Pavel Bílek v domácí brance, při vyloučení Rindoše hosté vyslali několik střel, stav se neměnil. V polovině třetiny zachránil Bílek další velkou šanci Žabonos, zasáhnout dokázal i bez hokejky. Od té chvíle se hosté začali soustředit na bránění a puky spíše jen vyhazovali z obranného pásma. Kromě střely Martínka se ale domácí do žádné větší šance nedostali. Vyrovnání se dočkali až dvě minuty před koncem. Pasivitu hostů potrestal Matěj ŽALUD, který po nahrávce Lukáše Tumy svou premierovou brankou v A-týmu vyrovnal na 3:3. Půl minuty před koncem mohl Příhoda zajistit Poděbradům všechny body, jeho střelu ale Burda vyrazil.

Prodloužení začalo obrovskou příležitostí Jakuba Jedličky. Ten dostal z obraného pásma dlouhou přihrávku a chtěl využít náskoku půl hřiště před bránícími hráči několika kličkami před brankářem, puk mu nakonec přeskočil hokejku a skončil v rohu. Netrvalo ale dlouho a domácí se dostali znovu do přečíslení. Jakub JEDLIČKA ujížděl s Lukášem Rindošem na jednoho obránce hostů, první jmenovaný se rozhodl pro střelu a připsal bonusový bod Poděbradům.

Utkání tak trochu kopírovalo první vzájemný duel, byly to tentokrát Poděbrady, které dokázaly ve druhé polovině utkání vymazat tříbrankovou ztrátu a v prodloužení rozhodnout. Díky výhře Benešova nad Velkými Popovicemi si těmito body navíc zajistili nejhůře třetí místo v základní skupině. A právě s Benešovem se Poděbrady utkají ve čtvrtfinále play-off, poslední kolo rozhodne o tom, kdo bude mít výhodu domácího prostředí. O tu budou bojovat příští týden na ledě Kutné Hory, Benešov zajíždí na led Mladé Boleslavi.

Branky: 36. Rindoš (Jedlička), 39. Cafourek (Rindoš), 58. Žalud (Tuma), 62. Jedlička (Rindoš, Pojkar) - 3. Mejzr (Kubát, Kunášek), 4. Kedršt, 35. Morkes (Mejzr)

Sestava HC Poděbrady
Bílek Pavel (Škubal Jiří) – Pojkar David, Martínek Aleš, Žalud Matěj, Bartoň Adam, Cafourek Miloslav – Příhoda Martin, Rindoš Lukáš, Milaniak Lukáš, Mojžíš Radek, Vernek Jan, Toupal David, Brzák Luboš, Šafra Josef, Jedlička Jakub, Papoušek Přemysl, Tuma Lukáš, Hrdina Jiří
Sestava HC Žabonosy
BURDA Maxmilián (ŘEZINA Jan) – POMICHÁLEK Michal, PROCHÁZKA Tomáš, HLAVEŠ Ladislav, BAŠUS David – NEKVASIL Lukáš, KEDRŠT Jaroslav, HUTLA Dan, MORKES Petr, KUNÁŠEK Štěpán, KUBÁT Pavel, HONZ Jiří, MEJZR Martin, SKOKAN Stanislav, HRACHOVEC Dominik, KUNÁŠEK Josef

Fotogalerie