Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
S0004: HC Poděbrady - HC Rytíři Vlašim

ZS Poděbrady - 15.09.2018 17:00

Krajská liga mužů: VÝCHOD - 1. kolo

HC Poděbrady
4 : 2
VS
(1:0, 2:1, 1:1)
Počet diváků: 74
HC Rytíři Vlašim
Statistiky utkání
- Střely (na branku) -
8 Vyloučení 3
1 Branky v přesilovce 2
1 Branky v oslabení 0

V úvodním utkání Krajské ligy mužů dorazili do Poděbrad Rytíři z Vlašimi. Podobně jako v našem případě prošel tým přes letní přestávku obměnou hráčů a i vedení celého klubu. V přípravě odehráli Rytíři dvě utkání. Nejprve vyhráli na ledě Kutné Hory 4:5 a poté na domácím ledě 6:4 s Žabonosy.

Začátek utkání ovlivnila vyloučení. Nejprve putoval na trestnou Radek Mojžíš za sekání, za minutu a půl ho následoval hostující Ondriga, když v dostal trest za držení unikajícího Žemličky. Ani jeden z týmů se při přesilovce nedostal do vyložené šance. V 11. minutě se už poprvé v letošní mistrovské sezoně měnilo skóre, když v síti skončila nenápadná střela Josefa Šafry (1:0). Chvilku poté mohlo být ještě veseleji – Pácal se po nečekaném odrazu kotouče ocitl sám před Holánkem, ale nepřekonal ho. Vlašim dostala výhodu přesilovky, ale do větší šance se dostala až s koncem trestu, Škubal zasáhl přesně. V další velké šanci se ocitl Hrdina, sám před Holánkem ale neuspěl. Minutu před koncem dostal svůj první trest Kucharčík, do konce třetiny se už nic ale nestalo.

Na začátku druhé třetiny, v pokračující přesilové hře, se už skóre měnilo – Martin Příhoda dorázil do odkryté branky střelu Davida Pojkara (2:0). Po využité přesilovce Škubal zachránil domácí od snížení, ihned poté se do šance na druhé straně dostal Hrdina, ale také nebyl úspěšný. Ve 25. minutě byl podruhé v utkání vyloučen Kucharčík, domácí v přesilovce vyslali na hostující branku několik střel, Holánek však všechny pochytal. Krátce před koncem přesilové hry byl počet hráčů vyrovnán – Hrdina hákoval a po chvilce se tak hosté mohli soustředit na svou přesilovku. Domácí ale v oslabení nepouštěli Vlašim do šancí, svého soupeře navíc drželi v obraném pásmu. Tlak Poděbrad sílil a ve 29. minutě David Toupal zvýšil již na 3:0, když do branky dorazil vlastní střelu (3:0). Po této brance Vlašim na chvilku ožila a krátce se usadila v útočném pásmu, všechny střely pochytal Jiří Škubal. Rytíři poté dostali další možnost přesilové hry, když protihráče podrazil Baumgartner. Poděbradům ale oslabení vyšlo skvěle – vyplatila se aktivita, 2x dokonce domácí hráči ujížděli sami na branku. Chybělo jen správné zakončení, ani jedna akce neskončila gólem. V dalším samostatném úniku se ocitl Žemlička, ale ani on Holánka nepřekonal. A tak přišel trest. Před koncem třetiny byl vyloučen další poděbradský hráč. Hosté se dlouho nemohli dostat do pásma, nakonec se jim ale povedlo snížit. Kucharčík 6 vteřin před koncem třetiny tečoval střelu Kučery a snížil (3:1).

Poslední třetina byla ovlivněna vyloučeními – hned v úvodu hráči Poděbrad chybně střídali a minutu na to dostal trest i Cafourek. Rytíři však s přesilovkou pět na tři nenaložili dobře, až v samotném závěru přesilovky Vlašim vystřelila na branku, domácí brankář byl pozorný. Před polovinou třetí třetiny ležel zcela volný puk v brankovišti domácích, první se naštěstí zorientoval domácí obrana. Rozhodující byla 52. minuta. Poděbrady se dostaly opět do oslabení, v něm ale ujela dvojice Vernek – Mojžís a druhý jmenovaný nadvakrát překonal Holánka počtvrté (4:1). Ještě před koncem trestu ale přišla další komplikace – Vencovský nechtěně zvedl hokejku do obličeje hostujícího útočníka a obdržel 2+2 min. a další dvojnásobné oslabení. A hosté snížili, i když už jen v klasickém oslabení – Kučera trefil Slaninu před brankou, ten se rychle otočil a dostal puk do branky (4:2). Do konce třetiny jsme ještě dvakrát trefili tyčku soupeřovy branky a utkání zakončil skvělý zákrok Jiřího Škubala.

První tři body tak zůstávají v Poděbradech! Příští týden zajíždíme na led Benešova.

Branky: 1. Šafra (Pácal, Hrdina), 21. Příhoda (Pojkar), 29. Toupal (Strnad, Pojkar), 53. Mojžíš (24) - 40. Kucharčík (J., M.), 56. Slanina (J.)

Sestava HC Poděbrady
Škubal Jiří (Bílek Pavel) – Vencovský Karel, Pojkar David, Pánek Martin, Žalud Matěj, Kadlec Jiří, Baumgartner Eduard, Cafourek Miloslav – Zámečník Petr, Příhoda Martin, Milaniak Lukáš, Pácal Jiří, Mojžíš Radek, Vernek Jan, Toupal David, Šafra Josef, Strnad Luděk, Žemlička Vojtěch, Hrdina Jiří
Sestava HC Rytíři Vlašim
Holánek Michal – Drahoš Václav, Pessr Jan, Pessr Vladislav, Beránek Jiří, Kučera Jakub – Ondriga Jiří, Slanina Jan, Soukup Patrik, Bránský Daniel, Matějka Martin, Kucharčík David, Svoboda Martin, Kučera Michal, Košťálek Jan

Fotogalerie